Kind met autisme
Kind met autisme
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Over school
 Hoe kies je een nieuwe school?
 Zo ontzettend moeilijk...
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Imelda
Junior Member170 Posts

Posted - 18/09/2007 :  21:05:24  Show Profile
Beste allemaal,

Ik wil gewoon even kwijt dat ik het zo ontzettend moeilijk vind om over de school van mijn kanjer te beslissen. Om de goede keuze te maken. Goede keuze? Niemand die jou garandeert dat het een goede keuze is toch? Maar ik wil het beste voor hem.
Je vertrouwt op je moederinstinct, je gevoel. Datzelfde gevoel heeft al meermalen bewezen echt wel te kloppen. Maar toch. Toch weer die twijfel. Doe ik er goed aan? Is dit het beste?
Haal ik hem uit zijn vertrouwde omgeving weg? Naar een school waar ze hem veel meer kunnen bieden. Hij zit nu niet op een slechte plek, maar er is wel een betere plek. Ik wil toch het beste voor hem?
Maar waarom zo ver weg, taxi, mijn mannetje 's ochtends uitzwaaien, het busje nakijken. Lijkt me zo moeilijk. Maar je wil toch het beste?
Waarom twijfel ik nou zo over een school die helemaal begrijpt hoe hij denkt, die aangepast is op zijn manier van werken, die ingesteld is op structuur en regelmaat? Waarom is die stap zo moeilijk?

En zo zijn er nog ongeveer 831 van dit soort vragen, overwegingen, stellingen, onzekerheden en andere gewetensvreters die door mijn hoofd heen dollen. Steeds maar weer, at random, continue. Hoofdpijn behoort tot mijn standaarduitrusting de afgelopen weken. Wanneer komt dat verlossende woord, die overtuigende persoon, die ervaren moeder, die riem-onder-het-hart-stekende vriendin, dat invallende inzicht, dat... wat ik even nodig heb?

Al moet ik zeggen dat het even van je afschrijven ook wel heel fijn is. Eigenlijk weet ik wel wat ik moet doen, alleen moet ik die drempel nog even over. Dank je voor je "luisterend" oog. Ik weet dat jullie me begrijpen. Dat doet me al heel goed.

Imelda
- moeder van Felix (5,5 - Pdd-nos - regulatiestoornis) en Rico (7,5 - beetje te bijdehand voor zijn leeftijd) ;-)

saskia
Advanced Member2396 Posts

Posted - 18/09/2007 :  21:42:45  Show Profile
Succes Imelda, met deze grote stap over de drempel!

Sas
Go to Top of Page

Marijke
AdministratorNetherlands
5684 Posts

Posted - 18/09/2007 :  22:05:58  Show Profile  Visit Marijke's Homepage
Ik begrijp inderdaad helemaal hoor Imelda, je moet er gewoon doorheen en het een plaats geven. Het is allemaal zo anders dan je had voorgesteld, maar al snel wordt dat 'anders' normaal en krijg je rust. Geef jezelf maar even de tijd hetvallemaal te verwerken. Dat mag toch?

Sterkte hoor.

Marijke

N 17 jaar pdd-nos adhd
H 21 jaar ADD
www.kindmetautisme.nl
www.pictomaat.nl
Go to Top of Page

Mammavanvijf
Advanced Member

Netherlands
2905 Posts

Posted - 19/09/2007 :  08:03:04  Show Profile
Het busje nazwaaien gaat uiteindelijk wel wennen, al moet ik eerlijk bekennen dat ik het de eerste keren niet droog heb gehouden.

Je zegt zelf dat je eigenlijk wel weet wat je moet doen, dus kan ik alleen maar zeggen, meid ga er voor. Heel veel sterkte!

Zoon 1994 Klassiek autisme HF
Zoon 1999 Klassiek autisme, ADHD, tics, 1q21.1 duplicatie
Dochter 2001 Klassiek autisme, OCS
Dochter 2003 Syndroom van Asperger, gegeneraliserend angststoornis
Dochter 2010, 1q21.1 duplicatie, zwakbegaafd, TOS, licht autistisch
Go to Top of Page

Sonja
Advanced Member

Netherlands
2375 Posts

Posted - 19/09/2007 :  09:09:50  Show Profile
Lieve, Lieve Imelda,

Gisteren mijn eerste gezamelijke ouderavond op zijn nieuwe school gehad. Meid in 1 woord geweldig! Rick zit er zo op zijn plek. Er is zoveel kennis in huis daar.En er zit een meisje in Rick zijn klas die komt van het regulier onderwijs en heb haar moeder al een beetje leren kennen doordat we elkaar iedere middag zagen bij het ophalen van onze kinderen. Ook voor haar was het moeilijk de knoop door te hakken. Maar ze zijn net 3 weken aan de gang en ze heeft een ander kind.Na 3 weken!!! Ze gaat met plezier naar school.Wat ze niet ging. Ze komt uit een groep van 29 geloof en nu 11 een wilde. Meid ik kan je nog zoveel meer vertellen. Dat je hoofd maar blijft malen kan ik me best indenken. Maar maak het je ook niet te moeilijk...Je kind is ook sterker dan je denkt en wat je aangeeft over de taxi het uitzwaaien. Tuurlijk moet je doorheen heb ik ook gehad maar meid echt dat gevoel is zo over als je weet dit het beste voor mijn kind. Hij heeft het daar naar zijn zin.

Volg je gevoel.Je hart denk je gewoon in hoe het is voor Felix iedere dag. Beeld je in hoe hij zich voelt en denkt. Waar wordt hij dan het gelukkigste....
Ja ik weet het wel. En kwa leerniveau ze halen alles eruit wat erin zit maar in zijn tempo en naar zijn vermogen. Hij kan alles gaan doen wat je wilt van Hoog tot Laag was is er lekkerder. Hij heeft lekker structuur, voor alles waar je tegenaan gaat lopen is er wel iemand die de juiste kennis heeft. Hoeft niet te shoppen elders want de kennis is daar.

Meid doe die papieren op de bus. Oh hoor mij nee hoor neem de tijd maar hou rekening met wachtlijsten zeker op Rick zijn school.

En heel veel sterkte
Denk aan je dikke kus Sonja

sonja
Go to Top of Page

Sandri
Junior MemberNetherlands
171 Posts

Posted - 19/09/2007 :  15:02:04  Show Profile
Och Meid ik kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt!
Voor de vakantie stond ik voor dezelfde keus.
Ik heb ook zo vaak getwijfeld, had je maar garantie`s dat het de goede keus is...
Heb uit eindelijk toch gekozen voor speciaal onderwijs vooral ook omdat ze daar zoveel meer kunnen bieden.
Hij gaat nu sinds een paar week hen en ik moet zeggen dat hij heel anders thuis komt dan van zijn oude school.
Hij is gewoon rustig weet niet wat me over komt!
Het is nog wel even zoeken allemaal en moest wel even wennen dat je niet zomaar even heen kan als er iets is enz.
Met de taxibus vind ik ook moeilijk hoor!!!
Ik zwaai hem uit en je moet er maar van uit gaan dat het allemaal goed gaat vreselijk! heb echt heel wat tranen gelaten als hij de straat uit reed en soms nog.
Maar goed hij vind het niet erg dat scheeld alweer.
En het gaat er om dat hij gelukkig is.
Ik denk nog steeds dat het een (moeilijke) maar goede keus geweest is.
Jij weet het beste wat je kind nodig heeft dus ga er voor zou ik zeggen!
Heel veel sterkte gewenst met je beslissing!
Groetjes sandra.
Go to Top of Page

gaby 1967
New MemberNetherlands
69 Posts

Posted - 19/09/2007 :  21:02:41  Show Profile
Beste Imelda,
Ook ik moeder van Frederick 8 jaar ( a.s.s.) heb geworsteld,hij zit sinds 3 kwart jaar op het speciaal onderwijs,en kwam van het reguliere.Ook ik heb paracetamols bij het leven geslikt en zag beren op de weg, terwijl het mannetje zo veel sterker en wijzer was dan zijn mama.
Hij gedijt goed in de nieuwe omgeving, het is zijn wereld ,hun wereld, en ze hoeven niet meer te boksen tegen de "gewone" buitenwereld,ze zijn daar "gewoon" en niet meer "die van de extra's" of" die van het rugzakje"
De taxi,ja dat blijft moeilijk voor mij, maar mijn zoon vindt het geweldig,er gaat een wereld voor hem open,en toch heel besloten, en met een goede en gezellige taxichauffeur of chauffeusse wordt het ook makkelijker.En wat is het voornaamste dat je kind zich goed voelt en daar doe je het toch voor.
Go to Top of Page

windy
Advanced MemberNetherlands
2601 Posts

Posted - 20/09/2007 :  07:58:35  Show Profile
Hoi Imelda,

Als ik je verhaal lees denk ik meteen weer terug aan mijn eigen positie twee jaar terug. Ik heb echt een half jaar wakker gelegen om de juiste schoolkeuze te maken. Vooral toen ze kwamen met het idee dat Manuel eventueel ook wel naar het SBO zou kunnen. Op een gegeven moment werd het voor mij toch wel echt heel erg duidelijk en heb ik voor een cluster 4 school gekozen. Achteraf echt de beste keuze. Gewoon je gevoel volgen dus. Schrijf hem anders vast in bij één of meerdere scholen, je hoeft hem er niet heen te sturen als er plaats is. Er zijn vaak wel wachtlijsten.

Ik ben zelf echt heel erg blij met het speciaal onderwijs. Alle expertise op één plaats is gewoon erg fijn. Manuel is ook een heel ander kind geworden. En dat busje ......... Manuel vond het geweldig. Hij voelde zich als een koning dat hij speciaal opgehaald werd. Dat maakt het dan toch weer een stuk makkelijker.

Het is en blijft een moeilijke keuze. Vooral omdat je je kind toch extra wilt beschermen. En inderdaad niemand garandeert je een goede keuze. Ik zou echt af gaan op je moeder gevoel. Jij weet het beste waar je kind thuis hoort.

Ik weet niet of je er wat aan hebt maar ik nooit spijt gehad van de overstap. Mijn kind mag zijn wie hij is en alle hulp is aanwezig.
Geen therapieën meer na schooltijd, alles lekker tijdens de schooluren op school.

Succes Imelda. Probeer het af en toe toch los te laten want echt waar het komt allemaal goed.

groetjes,
Windy

Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag.
Go to Top of Page

Imelda
Junior Member170 Posts

Posted - 20/09/2007 :  16:16:45  Show Profile
Lieve dames,

Bedankt voor jullie reacties, het doet me goed. Jullie regels onder elkaar zijn me heel veel waard. Ze sterken me zeker in de beslissing die ik diep in mijn hart al genomen heb. Nu de school nog mee zien te krijgen. Felix zit nu op een "gewone" SBO (het oude LOM, maar mijn keuze zou nu dan naar cluster-4 gaan. Het verkrijgen van de beschikking zou volgens de school geen enkel probleem zijn op basis van zijn gedrag, maar... dat was toen de beschikking nog aagevraagd zou worden voor ambulante begeleiding (een rugzak binnen het SBO). Maar nu ik heb laten doorschemeren dat ik de beschikking misschien wel ga gebruiken voor inschrijving bij een andere school wordt het blijkbaar wat ingewikkelder? Duidelijk dat ze hem liever niet kwijt willen. Logisch wel, maar moeten we niet allemaal in het belang van het kind blijven denken?
Afijn, ze gaan nu in het zorgteam overleggen of we nu al gaan beginnen met de aanvraag of pas over een half jaar (dan is het plekje op de Leo Kanner vast al vergeven). Ze willen het pas over een half jaar doen omdat hij dan 6 is en er een betere intelligentietest gedaan kan worden. Pfff, alsof je niet nu al kan testen of ie slim is?
Afijn, mijn hoofd draait nog op volle toeren, maar alles wordt steeds helderder.
Nogmaals bedankt, fijn om jullie ervaringen te lezen.

Groet,
Imelda
Go to Top of Page

Sonja
Advanced Member

Netherlands
2375 Posts

Posted - 20/09/2007 :  18:57:40  Show Profile
Hoi Imelda,

Als ik jouw was zou ik de Kanner even bellen om te vragen wat verstandig is/kwa tijd. Er is vorige week al een plekje vrij gekomen bij Rick in zijn klas.1 Jongetje is toch naar groep 3 gegaan een groep hoger. Kindje heeft ook bij Rick op het mkd gezeten en ken zijn moeder. Het plekje is ook al opgevuld en dat jongetje is net 5 zijn ouders heb ik dinsdag even gesproken op de ouderavond, dus dat is dus Lariekoek.Kijk uit met een half jaar wachten hoor. Ik zou zeggen bel de Kanner en vraag inlichtingen!!! waarneer er plek is. En vergis je niet in de tijd van afnemen van iQtest en de cluster4 indicatie.
Fijn dat je wat aan ieders verhaal hier wat hebt gehad.

Succes verder en als je met vragen zit brand los hier of mail me persoonlijk.
Je hebt mijn adres inmiddels.
Felix gaat het super doen daar daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.Maar de plekjes zijn schaars dus pas op. Hoe eerder hij daar ingeschreven staat hoe beter.

Gr Sonja


sonja
Go to Top of Page

windy
Advanced MemberNetherlands
2601 Posts

Posted - 20/09/2007 :  19:25:38  Show Profile
Hoi Imelda,

Je moet het helemaal zelf weten natuurlijk maar ik zou zelf niet wachten met inschrijven. Op het moment dat jij er aan toe bent en je gaat dan pas inschrijven kan het nog een jaar duren.

Doe echt wat je zelf denkt wat goed is en laat je niet leiden door mooie praatjes van school. Ze willen altijd van alles proberen maar het is wel jouw kind.

groetjes,
Windy

Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag.
Go to Top of Page

Sandri
Junior MemberNetherlands
171 Posts

Posted - 27/09/2007 :  16:27:08  Show Profile
Ben het helemaal met Windy eens, denk niet dat je moet wachten hoor.
Zelf weten natuurlijk maar het kost allemaal behoorlijk veel tijd.
En of het belang van het kind voor op staat heb mijn twijfels inmiddels wel over.
Het is vaak ook een geldkwestie toen mijn zoontje een beschikking had gekregen wouden ze hem ook wel graag houden het geld kunnen ze natuurlijk mooi gebruiken! en ik heb al heel veel soort gelijke verhalen gelezen.
Veel succes gewenst!
Go to Top of Page

saskia
Advanced Member2396 Posts

Posted - 27/09/2007 :  21:53:37  Show Profile
Nee, geen afwijzing meegemaakt. Maar meid, probeer geduld te hebben, hoe moeilijk ook. Ik weet 't. Wacht eerst maandag af. En als je weet hoe 't ervoor staat met je meisje kun je daarna altijd weer stappen ondernemen, die daarop aansluiten.

Maar als je kind de dognose heeft en je hebt een brief o.i.d. dat het op de huidige school niet meer gaat, dan lijkt me - maar wie ben ik? - dat er niet veel een indikatie in de weg kan staan. En dus ook geen so/sbo.

Wij zitten overigens met hetzelfde, maar dan met het voortgezet onderwijs. We mogen Sig maar bij één school aanmelden en die kan ten allen tijde haar altijd afwijzen, vanwege IQ, problematiek, omdat ze niet in het profiel van school past enz. ook al heeft ze haar cluster-4 indikatie. Maar goed dat is van later zorg denk ik dan maar. We mogen onze handen al in elkaar knijpen als we uberhaupt een school kunnen vinden die geschikt zou kunnen zijn bij waar Sig zich op dit moment in haar ontwikkeling bevindt.

Petra: hoop dat alles goed gaat komen. Laat je even weten hoe het maandag afloopt?

Groetjes Sas

Go to Top of Page

Sandri
Junior MemberNetherlands
171 Posts

Posted - 28/09/2007 :  20:29:20  Show Profile
Hoi Petra,

Ook R. zijn juf vond dat het allemaal nog wel mee viel, terwijl ik me grote zorgen maakte.
Op school hield hij zich nog redelijk in maar thuis barste de bom!
Hij had een vuurrode kleur en wilde ogen als hij uit school kwam, ik heb me heel goed in gehouden zei hij dan.
Dan kan niet goed gaan dacht ik steeds.
Ze hebben mijn zorgen nooit echt serieus genomen ( ze kwamen steeds met dingen als je moet eerst een handelingsplan hebben en de school kan niet aan tonen dat ze handelingsverlegen is enz.)tot dat het in eens heel snel achter uit ging met R., ik was al heel boos geweest en heb er op gestaan dat er onmiddelijk extra zorg aangevraagt zou worden.
Hadden ze me al maanden belooft maar steeds niks van terecht gekomen.
Toen kwam er iemand van uit het zorgteam R. observeren, ze zag gelijk wat ik dus al heel lang vermoede: dat hij het ontzettend moeilijk had!
Eindelijk iemand die je wel serieus neemt, ik kon wel juichen.
Ook schreef ze in het verslag dat hij nog heel veel compenseerde {hij kan wel goed leren en vind het ook leuk) maar dat het wel eens heel snel kon gaan verslechteren.
Dat is dus ook gebeurt alleen veel sneller dan we verwacht hadden, nog voor de volgende vergadering 3 week erna had ik hem helemaal overspannen thuis!
En toen had ik spijt dat ik niet nog meer op mijn gevoel vertrouwd had en niet eerder de touwtjes zelf in handen genomen heb,want ik heb toen dus alles zelf geregeld dat hij een beschikking voor cluster 4 kreeg en uiteindelijk met een rugzakje op het s.b.o.
Ik heb er keihard voor moeten knokken maar nu zit hij op een plek waar alles is wat hij nodig heeft en waar ze me wel serieus nemen!
Dus meid ik zou zeggen volg je gevoel jij kent je kind het beste!
En laat je niet te snel met een kluidje in het riet sturen, bel desnoods zelf het zorgteam o.i.d. op dan heb je met de goede mensen van doen (is mijn ervaring) zei zijn echt voor het belang van het kind.
Probeer of je het voor elkaar kan krijgen dat ze geobserveerd word, zei zijn gespecialiseerd en zien zo veel meer...!
Veel sterkte gewenst,
Groetjes Sandra!

Edited by - Sandri on 02/03/2008 20:42:24
Go to Top of Page

Imelda
Junior Member170 Posts

Posted - 15/01/2008 :  18:35:05  Show Profile
Ondertussen (s)loopt dit proces nog steeds.
Ik heb nog steeds geen cluster-4-indicatie, omdat de de school het handelingsplan en het onderwijskunidg rapport niet van de grond kreeg. Ik heb het in spetember aangevraagd en ik hoop over 2 weken eindelijk de spullen compleet te hebben en in te dienen.
Dan afwachten of er een indicatie komt. En dan kijken waar hij heen gaat. Of blijft hij op zijn huidige school die zich opeens helemaal verdiepen in autisme en echt hun best doen om alles om hem heen zo te maken dat hij het prettig heeft.
Pffff....dit zúigt echt al mijn energie op.

Hoe dan ook, ik heb veel aan jullie woorden gehad die hierboven geschreven staan. Het doet je weer even beseffen dat ik niet alleen ben die met deze dingen bezig is. Dat is goed om te weten.

Imelda
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Kind met autisme © Kind met autisme Go To Top Of Page
Deze pagin is in 0.14 seconden opgebouwd. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05